A câștigat numeroase premii și trofee, printre care:

Trofeul Ursulețul de Aur din Baia Mare (1991)
Premiul 3 Cerbul de Aur din Brașov (1997)
Premiul 2 la Festivalul din Zrenjanin, Iugoslavia (2001)
Cea mai bună voce feminină din Balcani la Festivalul celor trei Mări din Varna (2003)
Trofeul Cea mai frumoasă Melodie de Dragoste din România la Festivalul Cântecului de Dragoste TVR cu melodia „ Poate eu, poate tu” a lui Mihai Pocorschi (2002)

A cântat la deschiderea concertului extraordinar susținut de Joan Baez în România pe data de 22 iunie 1997.

De mulți ani este vegetariană convinsă, regim adoptat și de fiica ei, Daria (7 ani), care are același baby-sitter din prima zi și până azi, în persoana fratelui Narcisei, Emil.

Posesoare a unui automobil de lux, dar nu îndrăznește să-și ia permis de conducere, pentru că păstrează pe corp urmele câtorva accidente rutiere.

În 2001 la Zrenjanin (Yugoslavia) a fost la 2 puncte de marele premiu al festivalului care era un Opel Vectra (cu piesa `Lioară, Lioară `, pe care o fredonau în hotel toți ceilalți concurenți).

Culoarea părului ei este naturală, deși nici măcar fiica ei nu crede lucrul acesta.

Susține activitatea copiilor supradotați (monitorizați de Fundația “H. Coandă”), în acest sens donându-și pentru o licitație pe internet premiul obținut la Festivalul Cerbul de Aur în 1997, trofeu care – licitat intens timp de o lună – a ajuns la un fan din Spania.

Narcisa Suciu s-a mutat, în urmă cu mai bine de cinci ani, în Finlanda, atunci când s-a căsătorit cu Veikko Miettinen. În ultimii ani a revenit în țară doar pentru câteva concerte și ca să se întâlnească cu prietenii. Artista locuiește cu fiica sa, cu Veikko și câinele lor, într-o casă mare, cu o curte imensă, aflată undeva la marginea unei păduri.

Narcisa postează des filmulețe în care arată frumusețea curții sale, unde mai bine de jumătate de an este zăpadă. În aceste filmulețe se vede curtea imensă, dar și împrejurimile de vis ale casei unde locuiește cântăreața. În Finlanda, Narcisa Suciu, care acum se numește Miettinen, nu cântă pentru că nu o lasă fiica ei. “Dariei i-a plăcut când am ajuns acolo că eram doar mama ei și că lumea nu știa cu ce se ocupă mama ei”, a povestit Narcisa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet