„Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a ne întări prezența în zona de sud-est a Alianței”, a declarat Stoltenberg.

„Ne vom afirma de asemenea angajamentul față de partenerii noștri din est — față de Ucraina, Georgia și Republica Moldova — pentru a-i ajuta să reziste presiunilor din exterior și pentru a avansa pe calea reformelor”, a mai spus secretarul general.

„Astăzi, vom conveni asupra întăririi prezenței noastre în estul Alianței. În Estonia, Letonia, Lituania și aici, în Polonia. Vom desfășura, prin rotație, un batalion robust, multinațional în fiecare din aceste state, pentru a arăta în mod clar că un atac împotriva unui Aliat va primi răspuns din partea forțelor din întreaga Alianță”, a adăugat Stoltenberg, mulțumind „Canadei, Germaniei, Marii Britanii și SUA pentru că au decis să asigure comanda acestor batalioane”.

Potrivit secretarului general, NATO își va „crește apărarea împotriva amenințărilor hibride, a atacurilor cibernetice și a atacurilor cu rachete balistice din afara spațiului euroatlantic”.

„Poziția noastră este clară. NATO nu caută confruntare. Nu vrem un nou Război Rece. Războiul Rece este istorie. Și ar trebui să rămână istorie”, a mai spus Jens Stoltenberg, subliniind că NATO „va continua să caute un dialog constructiv și semnificativ cu Rusia (...) pentru a risipi orice neînțelegeri și a reduce riscul unor incidente militare sau de accidente care să scape de sub control”. „Rusia este cel mai mare vecin al nostru și parte integrantă a securității europene, așa încât dialogul este esențial”, a mai declarat secretarul general al Alianței.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet