Un băimărean în vârstă de 32 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Cuprului din municipiu, a pătruns în intersecţia cu strada Horea fără a acorda prioritate de trecere şi astfel a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de un tânăr de 24 de ani.

Accidentul s-a soldat cu pagube materiale şi cu rănirea uşoară a unei pasagere de 22 de ani din maşina acroşată. Victima s-a prezentat la Spitalul Judeţean Baia Mare dar nu a necesitat internarea.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul care a pătruns în intersecţie neregulamentar se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul celuilalt şofer rezultatul a fost negativ.

Poliţiştii continuă cercetările.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent dacă este vorba despre pietoni sau vehicule, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite depăşirile riscante.

Totodată, ei reamintesc cetăţenilor că, dacă se urcă la volan şi conduc vehicule deşi se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau nu au permis, se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, riscului de a deveni victime ale accidentelor rutiere.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Citește și

loading...