Părinții, anunțați de educatoare

Potrivit informațiilor PresaSM, totul s-a întâmplat în cursul zilei de luni, 7 octombrie, atunci când unul dintre părinții a fost sunat de către una dintre educatoarele de la Grădinița Gulliver, transmițându-i că minorul a ingurgitat o “pastilă” de cloramină.

Părinții au ajuns în scurt timp la grădiniță, l-au luat pe minor și l-au dus la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Județean Satu Mare. A fost supus mai multor investigații medicale, dar activitatea personalului medical a fost îngreunată de faptul că nu se știa cu exactitate cu ce substanță a intrat în contact copilul.

Semne mari de întrebare

Potrivit informațiilor PresaSM, atât personalul didactic cât și părinții micuțului au încercat să stabilească ce s-a întâmplat, deși punctual încă nu se știe nimic. Se presupune că mai mulți copii s-au îmbrăcat pentru a ieși în curte, iar micuțul a scăpat de sub supravegherea personalului didactic. Ar fi ajuns în bucătărie, unde ar fi ”gustat” cloramina, dar fără să ingurgiteze o pastilă întreagă.

Cert este faptul că a fost găsit în bucătărie, după circa cinci minute, vomitând. Copilul a stat internat timp de trei zile în Spitalul Județean Satu Mare.

Reacția conducerii grădiniței

Directorul Grădiniței Gulliver, Cristina Nemeș, a precizat pentru PresaSM, că în cauză s-a constituit o comisie de disciplină, care va analiza situația și se va încerca stabilirea cu exactitate a circumstanțelor care au dus la producerea acestei situații destul de grave.

Părinții micuțului nu au dorit să dea nicio declarație.

Luna și cazul la ”Gulliver”

Un alt caz discutabil a avut loc în data de 13 septembrie, în același loc. La acea dată, un copilaș, în vârstă de patru ani, a fost găsit singur pe o stradă din municipiul Satu Mare, în timp ce părinții îl știau la grădiniță. Acesta a fost reperat de către un trecător, care a sunat la 112.

Misterul a fost deslușit la scurt timp, după ce o educatoare a ieșit să recupereze copilul ajuns în stradă! Care putea fi rănit cu ușurință de o mașină! Potrivit informațiilor PresaSM, minorul a ieșit din curtea Grădiniței Gulliver, situată tot pe strada Traian, profitând de o clipă de neatenție din partea personalului supraveghetor.

”Într-adevăr, un copil a ieșit din curte, la circa zece metri de grădinița noastră. Un trecător l-a văzut și a sunat la 112. O colegă de a noastră a ieșit să caute copilul și l-a găsit, apoi domnul a sunat din nou la 112 anunțând că acel copil a fost preluat de educatoare. Într-adevăr, poliția a ajuns la noi și făcut un raport al incidentului, dar totul s-a rezolvat amiabil. Noi am dispus măsurile în consecință, iar situația s-a rezolvat”, a declarat Cristina Nemeș, directoarea Grădiniței Gulliver, pentru PresaSM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și