Varianta online a ziarului „The Guardian” spune câteva lucruri esenţiale despre nişte tineri care s-au dus la cumpărături şi nu s-au mai întors niciodată acasă. Citesc şi nu pot concepe că se poate întâmpla aşa ceva. Poliţia germană a anunţat sâmbătă că două victime aveau 13 ani, trei aveau 14 ani, una 17 şi una 19. Celelalte victime aveau 20, respectiv 45 de ani. Copii, tineri şi un singur om de 45 de ani. Media anilor trăiţi de victime poate da fiori oricui: 21 de ani şi câteva luni!

Huseyin Dayicik, 19 ani, a fost împuşcat de două ori după ce şi-a împins sora din calea gloanţelor. Cei doi fraţi erau la Olympia shopping centre în căutare de cadouri pentru familia lor.
Ministerul de Externe din Grecia a confirmat moartea lui Huseyin Dayicik şi a precizat că acesta era născut în Germania, dar era cetăţean grec.

Printre cei ucişi sunt două fete de 14 ani din Kosovo, Armela Segashi şi Sabina Sulaj şi prietenii lor turci Can Leyla de 14 ani şi Selcuk Kilic, în vârsta de 15 ani. Guilliano Kollman, un tânăr de 18 ani a fost împuşcat mortal în afara restaurantului McDonald s unde criminalul a început să împuşte oameni la întâmplare.

Sâmbătă după-amiază, Naim Zabergja, un poliţist cu origini în Kosovo, a vizitat locul acum acoperit de flori unde fiul său Dijamant, în vârstă de 21 de ani a fost omorât. Cea mai în vârstă victima a fost o turcoaică de 45 de ani, pe nume Sevda Dag.

Investigatorul din partea poliţiei germane, Robert Heimberger a spus că ucigaşul a postat un mesaj pe Facebook în care se promitea mâncare gratuită celor care veneau la restaurantul McDonald s aflat în Olympia shopping centre. Şi dacă tot am amintit de ucigaş, încă ceva important de arătat. Poliţia spune că ucigaşul a comis un furt în 2010 şi o vătămare corporală în 2012. Acum era sub tratament psihiatric. S-a născut şi a crescut în Germania şi a fost agresat de mai multe ori. Nu s-au dat detalii despre şcoala pe care a urmat-o.
„The Guardian” mai spune că în Munchen trăieşte o mare comunitate de refugiaţi din Balcani, ajunşi acolo după confruntările din Balcani din anii 90.

Cel care i-a omorât i-a ademenit cu promisiunea unui meniu gratuit la McDonald s. Sărăcia, bat-o vina...Şi la Munchen trăiesc oameni în sărăcie, nu-i aşa, Europa?

Mă uit la feţele astea tinere, zâmbitoare, care nu s-au gândit că se duc să moară înainte de a se bucura din plin de viaţă. Criminalul era sub tratament psihiatric. Cum şi-a procurat arma?

E doar una din întrebări. Alta este ce i se poate spune unui tată care se duce la locul asasinatului cu portretul fiului său de 21 de ani într-o mână şi cu un buchet de flori în cealaltă mână? Tineri, visători, cu speranţe în viitorul lor şi un nebun care le-a curmat destinele.

Victimele erau din Kosovo, Turcia, Germania, Grecia. Să nu vedem în acest act demenţial o răzbunare cu tentă religioasă, pentru că asasinul a tras la întâmplare!

P.S. Am pus imagini cu 4 dintre victime. Sunt convins că niciunul dintre ei nu se gândea la moarte când s-a pozat...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet