„Declarația de ieșire din localitate deocamdată ne-am gândit să fie verbală. Putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva”, a spus ministrul sănătății. Întrebat dacă este suficientă această declarație verbală și ce se întâmplă dacă cineva, de exemplu, minte, Nelu Tătaru a spus că „trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat. Putem da o adresă unde mergem și atunci se poate verifica”, a adăugat ministrul.

Nelu Tătaru a spus că pentru „evenimente restrânse în familie” sau pentru efectuarea de munci agricole în afara localității se va putea ieși din localitate, însă cel care o face trebuie să dovedească unde se duce, prin furnizarea adresei respective, prin prezentarea unui act de proprietate etc.

„Se poate ieși din localitate doar din motive bine întemeiate: mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate pe care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului - sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă”, a spus Nelu Tătaru.

„Vom avea o relaxare pe care o vom evalua la 14 zile. Dacă în aceste două săptămâni vom avea o evoluție conformă cu așteptările noastre și n-avem recrudescența unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse, atunci ne așteptăm ca în următoarea perioadă să putem relaxa și alte măsuri” - a punctat Nelu Tătaru, răspunzând unei întrebări referitoare la românii care vor să plece în concediu. Răspunsul sugerează că cel puțin până la 1 iunie nu este permisă deplasarea în afara localității motivată de dorința de a petrece un concediu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet