Mutarea acestei secții a iscat multe nemulțumiri în cadrul Spitalului, atât din partea angajaților de pe secția Interne cât și a pacienților suferinzi de diabet.

Personalul de la Interne s-a arătat nemulțumit de faptul că va trebui să se ocupe și de pacienții internați cu diabet, fiind supraaglomerați. Din acest motiv, aceștia au declanșat luni, 27 iulie a.c., un protest spontan. În urma discuțiilor cu conducerea Spitalului s-a decis suplimentarea personalului pe secția Interne și astfel lucrurile au fost calmate pentru moment.

Bolnavii de diabet sunt nemulțumiți de faptul că secția dedicată lor a fost mutată în cadrul secției Interne, acestora fiindu-le teamă că după trecerea pandemiei secția nu va reveni la vechea locație. Totodată aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul că personalul specializat de pe secția de Diabet rămâne blocat pe noua secție temporară COVID-19. Mai mult, din zece paturi câte are alocate secția Diabet, a rămas cu trei paturi în cadrul secției de Interne, existând temerea că numărul de paturi va rămâne diminuat și după trecere pandemiei. Aceștia cer garanții ferme că după trecerea pandemiei secția va reveni la veche locație și numărul de paturi va fi din nou zece.

Cei mai mulți pacienți bolnavi cronic din Maramureșul Istoric sunt diabeticii, majoritatea fiind însă tratați în ambulatoriu și cu tratament la domiciliu.

Contactat telefonic, dr. Opriș Brișcan-Sorin, șeful compartimentului diabet din cadrul Spitalului municipal Sighet, a declarat că nu poate furniza informații cu privire la cest subiect, îndrumându-ne să cerem informații conducerii Spitalului. Totuși, acesta a declarat că se pare că încep să existe garanții cu privire la faptul că după trecerea pandemiei secția va reveni la vechea locație și la numărul normal de paturi alocate.

Contactat telefonic de către Sighet 247, managerul Spitalului, Dan Dunca, a declarat că decizia de a transforma actuala secție Diabet în secție temporară COVID-19 a aparținut DSP Maramureș și garantează că după trecere pandemiei secția de Diabet va reveni la vechea locație iar numărul de paturi va fi cel din prezent (zece paturi - n.r.). Totodată acesta a mai arătat că schema de personal din cadrul secției de Interne va fi suplimentată.

În cursul zilei de ieri în Spitalul municipal Sighet erau internați 22 de pacienți confirmați pozitiv cu SARS CoV2 și mai mulți suspecți. Din păcate, numărul celor suspecți care se prezintă la Spitalul municipal Sighet este în creștere, iar cei mai mulți dintre suspecți devin confirmați pozitiv de infecție cu SARS CoV2 după testare.

Citește și

loading...