Al patrulea nepalez, Funchu Tamang, care a fost găsit în viață duminică de către echipele de salvatori, are vârsta de 101 de ani și a fost spitalizat, a declarat pentru AFP Arun Kumar Singh, responsabil local al poliției din districtul Nuwakot, aflat la 80 de km nord-est de capitala Kathmandu.

Bărbatul nu putea să vorbească, timp de aproape opt zile a fost prins sub dărâmăturile casei sale din satul Kimtang. A fost transportat cu elicopterul la un spital local, iar starea sa este stabilă, a adăugat Arun Kumar Singh, potrivit AFP.

Cele patru persoane găsite în viață duminică oferă speranțe echipelor de salvatori că ar mai putea exista oameni încă în viață prinși sub dărâmături.

O altă provocare pentru autorități este însă lipsa corturilor, foarte mulți oameni au rămas fără locuințe și au nevoie de adăpost și mulți sunt răniți și au nevoie de îngrijiri medicale, scrie DPA.

"Nu mai avem corturi. Guvernul nu mai are corturi că să ofere oamenilor. Sperăm să primim mâine 100.000 de corturi", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului nepalez de interne Laxmi Dhakal pentru agenția DPA.

Peste 300.000 de locuințe au fost distruse în urma puternicului cutremur de săptămâna trecută cu magnitudinea de 7,8.

Până în prezent guvernul nepalez a distribuit 47.000 de corturi, însă potrivit estimărilor există un deficit de peste 400.000 de corturi, a mai declarat Laxmi Dhakal, potrivit DPA.

Peste 130.000 de polițiști și soldați au fost mobilizați pentru a ajuta la operațiunile umanitare.

Guvernul nepalez a cerut tuturor instituțiilor și organizațiilor străine care vin în Nepal pentru a se implica în eforturile umanitare să își facă propriile aranjamente privind cazarea, asigurarea surselor de hrană și apă și în ce privește modalitățile de transport pe plan local.

Aproape 900.000 de oameni au părăsit capitala Kathmandu, de la producerea cutremurului până în prezent. Autoritățile au anunțat că școlile și universitățile vor rămâne închise până la jumătatea lunii mai.

Duminică, alte trei persoane au fost găsite în viață de forțele de poliție în districtul Sindupalchowk, unul dintre cele mai afectate de distrugerile provocate de cutremur.

Ministrul de finanțe Ram Sharan Mahat a declarat duminică că bilanțul cutremurului va fi mult mai mare decât se anunțase anterior, fiind foarte multe sate la care nu s-a putut ajunge deocamdată, iar în acele zone se cunoaște faptul că toate casele au fost distruse, potrivit AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și