La eveniment s-a ținut cont de tradiții

Gheorghe Turda i-a făcut nepotului său nuntă în Maramureș cu peste 700 de persoane. La eveniment s-au respectat toate tradițiile locului și mirii au avut mai multe perechi de nași.

Ioan Pop, nepotul lui Gheorghe Turda, locuiește de mai mulți ani în Franța, dar s-a întors special pentru acest eveniment. El și soția lui și-au dorit să se cunune religios pe 14 august, însă duminică era post. Așa a ajuns nunta să fie organizată chiar de Adormirea Maicii Domnului.

„Evenimentul a strâns peste 700 de nuntași. Am avut musafiri din toată țara pentru nunta nepotului meu, băiatul lui Anuța, sora mea. Conform tradiției maramureșene, mirii au avut mai multe perechi de nași. La o nuntă în Maramureș, mirii pot avea până la 12 perechi de nași.

Trebuia să cunune și una din fetele mele, dar nu și-a putut amâna vacanța. Mirele a venit special din Franța, unde lucrează de ani de zile”, a declarat, pentru FANATIK, interpretul Gheorghe Turda.

Nuntă cu trei orchestre, într-o locație de vis
Evenimentul s-a desfășurat într-o locație deosebită, în Sighetul Marmației. La nuntă au fost trei orchestre, una dintre ele fiind cea a soților Florentina și Petre Giurgi. Din Franța au venit special pentru nuntă și finii artistului, Luminița și Marian Baicu.

„Nunta a avut loc într-un local de lux din Sighetul Marmației. La nuntă au cântat trei orchestre”

Mirii au intrat în biserică pășind pe covorul roșu, peste care erau presărate petale de trandafir. Mirele a ales o culoare închisă pentru costum, în timp ce mireasa a atras toate privirile cu rochia cu dantelă și voalul lung de cinci metri. Buchetul miresei a fost alcătuit din flori albe, inclusiv trandafiri și cale.

Cântărețul a optat pentru o cămașă colorată, pe care a asortat-o cu pantaloni albi de in și pantofi roșii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet