Zilele trecute am fost contactați la Redacție de către câțiva sigheteni, locatari ai blocului 18 din cartierul Independenței. Aceștia au reclamat faptul că trăiesc în plin secol XXI, în Uniunea europeană, însă beneficiază de condiții demne de Evul mediu.

Societatea Vital i-a lăsat fără apă de mai bine de o lună de zile, blocul având datorii de peste 50.000 de lei la furnizorul de apă-canal. Locatarii spun că s-a ajuns la această situație din cauza prețului practicat de către societatea Vital, cei mai mulți dintre ei fiind oameni săraci, cu venituri modeste sau ajutoare sociale, așa că nu pot face față plăților.

„Acum șase luni de zile mi-am pierdut locul de muncă și stau pe șomaj de 350 de lei pe lună. Am o soție care nu lucrează și doi copii mici, dintre care unul grav bolnav. De abia fac față să cumpăr mâncare și hăinuțe pentru copii. De unde să plătesc 87 de lei pe lună la apă? Curent plătesc 50 de lei, iar apa e mai scumpă decât curentul?”, a declarat vizibil afectat un locatar pentru Sighet 247.

Un pensionar, care stă la etajul 8 al blocului 18, a declarat că nu mai rezistă să care apa de la Grădina morii în fiecare zi: „Vecinii de la case s-au săturat să ne tot dea apă în bidoane de plastic și acum nu ne mai deschid porțile. Așa că trebuie sa merg pe jos până la izvorul de la grădina morii și să car apă de acolo și, la vârsta mea, să urc cu apa până la etajul 8”.

O doamnă a mai arătat că, acum că începe școala, va trebui să meargă la neamuri și să îi roage să le dea voie copiilor să facă baie, pentru că acasă nu mai are apă de o lună de zile.

Locatarii sunt revoltați și îl acuză pe primarul municipiului, Ovidiu Nemeș, că nu este interesat de soarta acestora: „Bine că l-am votat pe Nemeș la Primărie. A fost aici în campania electorală și ne-a promis ajutoare și că ne va repara liftul din bloc. Acum nici măcar apă nu mai avem. Nu îl interesează decât să își facă averi și pe noi ne-a uitat cu totul. Să văd eu că mai are curajul să vină aici în cartier să ne mai ceară voturile!”, a declarat unul dintre locatarii blocului.

Se pare că în această situație nu se află doar blocul 18 din cartierul Independeței, existând mai multe blocuri fără apă în municipiu. Din informațiile deținute, societatea Vital se pare că va continua campania de debranșare de la apă a blocurilor cu datorii mari.

Reamintim că societatea Vital SA are la nivelul județului profituri anuale de milioane de euro, în timp de sighetenii suferă de pe urma prețurilor practicate la furnizarea serviciilor de apă-canal.

Citește și