Pentru a ne da mai bine seama de amploarea acestui proiect trebuie să menționăm că operatorii acestei punți deasupra New York-ului urmează să plătească aproximativ 875 de milioane de dolari în următorii 15 ani consorțiului care deține turnul One World Trade Center. Această sumă nu va reprezenta însă decât aproximativ 27% din totalul de 3,3 miliarde de dolari plătiți pentru ridicarea celei mai înalte clădiri din emisfera vestică — 541 de metri.

Observatorul se află la 381 de metri deasupra West Street, ocupând etajele 100 — 102 ale turnului. Vizitatorii urcă în lifturile speciale denumite Sky Pods și în timpul ascensiunii (aproximativ 60 de secunde) vor putea urmări o simulare a evoluției Manhattan-ului în ultimii 500 de ani. În cadrul Observatorului au fost amenajate trei restaurante și spații pentru expoziții.

Complexul World Trade Center, distrus de teroriști, avea o astfel de punte panoramică la etajul 107 al turnului sudic. După atac și până la deschiderea One World Observatory turiștii care doreau să privească New York-ul de la înălțime au optat pentru o altă clădire reper a metropolei americane, Empire State Building.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și