În data de 26 februarie a.c., ora 19.00, poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Valea Vişeului, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe un drum lateral de pe raza localităţii Petrova un autoturism staţionat, despre care aveau date că este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi identificarea conducătorului auto, acesta fiind cetăţeanul român Viorel P., în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
Pe timpul efectuării controlului documentelor, unul dintre poliţiştii de frontieră a observat, lângă un gard din apropiere, mai multe colete cu ţigări.

Drept urmare, bărbatul a fost condus, împreună cu autoturismul şi coletele cu ţigări, la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 25.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

* Tot lucrătorii din cadrul aceluiaşi sector, au observat, în jurul orei 22.00, mai multe persoane care treceau prin apa râului Tisa din Ucraina în România, transportând bagaje voluminoase.
Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece acestea nu s-au supus au fost trase, conform procedurile legale în vigoare, 10 focuri de avertisment în plan vertical.
În acel moment, persoanele în cauză s-au retras pe teritoriul statului vecin.

La cercetarea terenului au fost descoperite două colete voluminoase, care conţineau cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 8.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării

În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a cazului.

* Un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Izvoarele Sucevei a observat într-o anexă gospodărească situată în apropierea frontierei de stat mai multe colete voluminoase.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului, ocazie cu care în anexa gospodărească au fost descoperite şase colete voluminoase care conţineau cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 29.900 lei.
Întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și