Sezonul rece va prinde pe nepregătite, în acest an, autoritățile locale din Baia Mare

Chiar dacă la munte precipitațiile sub formă de ninsoare și-au făcut deja apariția, municipiul nu are desemnat un operator care să se ocupe de lucrările de deszăpezire. În atare condiții, autoritățiile locale stau cu ochii pe prognoza meteo și se roagă ca nu cumva să ningă și în municipiul Baia Mare.

„Nu s-a prezentat nimeni la licitație. Am luat legătura cu consilierii locali care se ocupă de acest demers și am stabilit să modificăm caietul de sarcini. Astfel, am eliminat condiții privind vechimea utilajelor, numărul de șoferi pe mașini și numărul de muncitori disponibili. Dacă va ninge până când vom organiza licitația vom găsi o soluție de criză”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Mai exact, din caietul de sarcini a fost exclusă vechimea utilajelor cu care ar fi urmat să se facă acțiunile de deszăpezire în Baia Mare. Inițial, în primul caiet de sarcini, era stipulat faptul că aceste utilaje nu trebuie să aibă o vechime mai mare de șase ani. Mai mult, în primul document erau stipulați doi șoferi pe un utilaj, însă, acum s-a eliminat această prevedere. Și numărul muncitorilor care vor interveni manual a fost redus de la 50 la 30.

„Ne dorim ca pe viitor acest serviciu să fie externalizat și să avem noi, autoritatea locală, utilaje cu care să efectuăm acțiunile de deszăpezire”, a mai adăugat Marinel Rob.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet