Această Conferință a fost organizată de Ambasada Federației Ruse la București, la hotelul „Marshall Garden” din capitala României. Printre organizatori s-au mai numărat, alături de Institute de Cercetare din domeniul istoriei militare din Federația Rusă, și Asociația Europeană de Studii Geopolitice „Gheorghe I. Brătianul” din România.

prof. univ. dr. Nicolae Iuga a susținut o conferință despre rolul Regelui Mihai al României în revenirea Ardealului la România.

În alocuțiunile lor, mai mulți vorbitori s-au arătat îngrijorați de reabilitarea nazismului și fascismului în tara vecină Ucraina. De exemplu E. S. ambasadorul Valery Kuzmin a arătat că o Rezoluție a ONU îndreptată împotriva eroificării nazismului și susținută de 130 de țări a fost sabotată de SUA și Ucraina, care au votat împotriva acesteia, sub pretextul apărării „libertății de exprimare”, în timp ce țările Europei Occidentale s-au abținut cu șiretenie.

În imagine: prof. Nicolae Iuga, la o ceașcă de ceai și o discuție cordială cu Excelența Sa Domnul ambasador Valery Kuzmin

sursa: Agenția TASS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și