Iuga Nicolae, consilier în Consiliul local al municipiului Sighet, în urma analizării contractului cu firma Vital S.A., a ajuns la concluzia că această societate nu poate fi dată afară din Sighet: „Din păcate, Vital S.A. are un contract blindat în interesul propriu, având doar drepturi și nicio obligație. Dacă ar fi să dăm afară Vital-ul din Sighet, Primăria municipiului ar trebui să plătească despăgubiri uriașe acestei societăți în sumă de aproximativ 30 milioane de euro, bani pe care municipiul Sighet nu îi are și, chiar dacă i-ar avea, i-ar putea folosi pentru alte proiecte de importanță pentru cetățenii urbei: asfaltări, modernizarea Spitalului, reabilitarea zonei centrale a municipiului etc. Eu propun o soluție simplă și care nu costă nimic: modificăm legea astfel încât să spargem monopolul firmei Vital și a altor firme de profil din țară pentru a permite intrarea unor operatori paraleli de furnizare a serviciilor de apă-canal. Astfel, prețurile vor scădea la aproximativ 4 lei / mc de apă-canal, iar cetățeanul alege dacă rămâne în continuare cu Vital, sau își schimbă furnizorul: Acaterm sau alții. Exact așa funcționează piața și în domeniul energiei electrice, furnizării gazului natural etc. De ce la apă să fie monopol?”.

Pentru a putea rezolva problema apei în municipiul Sighet, Iuga Nicolae solicită sprijinul sighetenilor: „Pentru a putea schimba legea am lansat o petiție cu strângere de semnături, numită `Opriți abuzurile Vital, accesul la apă este dreptul nostru!`. Am nevoie de semnăturile Dvs. pentru modificarea legii. Legea se modifică doar în Parlament și am nevoie de ajutorul Dvs. pentru a ajunge în Camera deputaților și să putem scăpa de abuzurile Vital”, a declarat în continuare Iuga Nicolae.

Petiția poate fi semnată la sediul de campaniei al candidatului Nicolae Iuga (sediul PMP Sighet, P-ța Libertății, lângă Piața de alimente, unde au sediile toate partidele, la etaj), cât și la voluntarii care vor merge din ușă în ușă pentru a invita sighetenii să semneze.

„Este important să atragem de partea noastră cât mai mulți sigheteni, care să se implice în această campanile de strângere de semnături împotriva abuzurilor Vital. Astfel, arătăm că noi avem responsabilitate civică, ne pasă de Sighet și că nu mai votăm oameni parașutați în zonă de la Constanța sau de prin alte zone ale județului și care habar nu au de problemele noastre, ale sighetenilor”, a încheiat Nicolae Iuga.

Biroul de presă

Nicolae Iuga
Candidat Camera deputaților PMP Maramureș

Redăm mai jos textul Petiției:


PETIŢIE

„Opriţi abuzurile Vital! Accesul la apă este dreptul nostru!”

Către,
Parlamentul României

„Accesul la apă potabilă este un drept universal al omului şi autorităţile statului sunt obligate să asigure respectarea acestui drept” - extras din hotărârea generală a ONU.

Subsemnații, cetăţeni ai municipiului Sighetu Marmaţiei, vă înaintăm prezenta PETIŢIE, prin care solicităm modificarea Legii 241 / 2006 (Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare), cu modificările și completările ulterioare, în sensul abrogării articolelor care prevăd existența situației de monopol pe piața furnizării de servicii apă-canal în România.

Totodată solicităm modificarea legii mai sus-amintite astfel încât să oblige la existența unei situații de concurență pe această piață.

Subsemnații solicităm cele de mai sus în interesul consumatorilor de servicii de apă-canal din România, și pentru a asigura eficientizarea activităților economice de furnizare a serviciilor de apă-canal, în condiții de concurență pe piață.

Sighetu Marmaţiei,
03 dec 2016

Advertorial publicat la comanda PMP Maramureș, cod AEP 11160002.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet