Manea și-a început cariera la Rapid, la vârsta de 12 ani, jucând la clubul giuleștean până în 1980, când a trecut la Steaua pentru un sezon. A revenit apoi în Grant și a jucat la Rapid până în 1987, când s-a transferat la Gloria Bistrița, echipă ca care și-a încheiat cariera de jucător, în 1991, după ce a promovat cu ardelenii în prima divizie.

Nicolae Manea, care a evoluat ca atacant, a avut și o selecție în echipa națională.

Manea și-a început cariera de antrenor la AS Drobeta-Turnu Severin, după care a mai antrenat pe Unirea Dej, FC Bihor, iar în 1997 a pregătit echipa sa de suflet, Rapid București. A trecut apoi pe la Ceahlăul Piatra Neamț, a antrenat în două mandate selecționata de tineret U-21 a României, pe FC Brașov, iar în sezonul 2009-2010 a fost din nou antrenor la Rapid. A antrenat apoi pe Gloria Bistrița și Corona Brașov, pe care a părăsit-o în 2013 pentru postul de președinte al clubului Rapid. Manea a fost schimbat din funcție cu Nicolae Stanciu după ce clubul a fost preluat de omul de afaceri Valerii Moraru.

La Rapid, Manea a îndeplinit și alte funcții administrative de-a lungul timpului, secretar general, director tehnic, administrator delegat, director general adjunct sau vicepreședinte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și