Nicole Kidman donează 500.000 de dolari pentru a veni în sprijinul celor afectați de incendiile din Australia. Ea a făcut anunțul pe Instagram.

„Sprijinul, gândurile şi rugăciunile familiei noastre sunt pentru toţi cei afectaţi de incendii în toată Australia”, a scris actriţa Nicole Kidman pe Instagram, adăugând o listă cu linkuri către organizații unde se pot face donaţii pentru stingerea incendiilor din Australia.

146 de incendii ard doar în statul New South Wales, conform Serviciului de pompieri, iar duminică aproximativ 2.700 de pompieri se luptau cu focul. În statul vecin, Victoria, trei focuri s-au combinat pentru a forma unul singur, mai mare decât Manhattan. La Canberra, sâmbătă după-amiază s-au înregistrat 44 de grade Celsius, un record al ultimilor 80 de ani, în timp ce la Penrith, la vest de Sydney, au fost 48,9 grade Celsius, conform Biroului de Meteorologie.Australia a chemat 3.000 de rezervişti să ajute echipele de intervenție, pentru a face faţă incendiilor de vegetaţie care devastează în prezent ţara, a anunţat premierul țării.

De la începutul anotimpului de incendii în septembrie, cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci sunt date dispărute şi peste 1.300 de case s-au transformat în cenuşă.

Se estimează că jumătate de miliard de vietăți au murit arse de vii.

O suprafaţă de două ori mai mare decât Belgia a ars până acum iar imaginile din satelit arată proporții fără precedent ale dezastrului produs în Australia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și