Duminică, 28 martie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au oprit, la aproximativ 700 metri de linia de frontieră, pe drumul naţional ce duce în PTF Petea, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport biometric emis de autoritățile spaniole. Persoana a fost condusă la sediul SPF Petea, întrucât polițistul de frontieră care a verificat documentul a constatat faptul că persoana oprită pentru legitimare nu este una și aceeași cu titularul documentului în cauză, iar paşaportul aparține altei persoane.

În urma cercetărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că bărbatul este de fapt cetăţean nigerian, are 30 de ani, şi intenţiona să iasă din România prin PTF Petea prezentând la controlul de frontieră paşaportul biometric spaniol, întrucât el nu posedă documente legale care să îi permită călătoria în spațiul Schengen.

De asemenea, s-a constatat, cu ocazia verificărilor, faptul că documentul de identitate pe care l-a prezentat la control este căutat de autoritățile spaniole din februarie 2020.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea și tentativă de ieșire din țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet