Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”

• Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare
• Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”
• Complexul Astronomic Baia Mare
• Muzeul Județean de Istorie și Arheologie
• Muzeul Județean de Istorie și Arheologie – Bastionul Măcelarilor, este singurul turn de apărare rămas în picioare din vechea cetate Rivulus Dominarum. Reabilitat acum 5 ani, găzduiește în prezent 10 ateliere de creație cu diferite meșteșuguri.
• Turnul Ștefan

O parte din muzeele din Baia Mare vor amenaja spații speciale pentru nevăzători, pentru a facilita accesul la artă pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Evenimentul din Baia Mare face parte dintr-o serie națională de evenimente organizată de către Rețeaua Naționala a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.

În fiecare an Noaptea Muzeelor din România înseamnă:

● Circuite muzeale cu un impact important asupra publicului, organizate în diverse orașe;

● Organizaţii culturale noi sau evenimente se alătură în fiecare an: galerii de artă, spații non-formale și creative, printre care Romanian Design Week 2016, Nod makerspace, World Press Photo Romania;

● Evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și un impact deosebit pentru public derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri, spații atipice.