Oamenii legii încearcă să facă firul unei răpiri în stil mafiot și posibil crimă.

În 28 septembrie 2018, un ambulanțier din Borșa, Maramureș, pornește spre Cluj cu doi bărbați. Ioan Vlad, de 44 de ani – la vremea aceea- obișnuia să transporte persoane cu mașina, pentru un câștig în plus.

Din nefericire, acea cursă avea să fie ultima activitate pe care o mai face. Mașina sa este găsită incendiată, la 200 de km de casă, într-un cartier din Cluj Napoca.

Conform investigațiilor, mașina a fost incendiată intenționat. Totuși, din autoturismul respectiv lipsea și maramureșeanul, și cei doi pasageri.

S-au luat la „puricat” imaginile de supraveghere din Maramureș, Bistrița – Năsăud și Cluj, pentru a reface traseul celor trei. Culmea, mașina nu apare surprinsă de nicio cameră.

Totuși, s-a descoperit că cei doi bărbați au luat un taxi din Cluj, cerând să fie transportați la Bistrița.

Taximetristul a fost audiat, recunoscând din poze pe cei doi clienți pe care i-a transportat 120 de km.

Aceștia au fost identificați și reținuți de polițiști.

Deși a trecut mai bine de un an, ambulanțierul maramureșean, Ioan Vlad, nu a fost găsit.

La vremea dispariției sale, internetul a fost împânzit cu imagini și articole de presă ce mobilizau românii în căutarea sa. La un moment dat se oferea inclusiv recompensă de 50.000 de euro.

Cei doi suspecţi sunt arestaţi pentru lipsire de libertate, tâlhărie şi distrugere. Anchetatorii se tem însă că bărbatul dispărut ar fi putut fi ucis. Nu au însă probe suficiente pentru fapta de omor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și