Cabana cu două etaje incendiată seara trecută în Valea Vaserului este situată într-o zonă greu accesibilă. Paznicul a vrut să intervină dar s-a trezit sub o ploaie de gloanţe.

Paznic: Am ieşit afară să mă duc la... acolo e un grup, să-l pornesc, să am lumină. Între timp mă duc, acolo la vreo 10 metri poc, poc, stai, nu mişca că te împuşc! La pământ!. Nu ştiu, două focuri sau patru câte or tras. Erau doi tipi cu două puşti. Aici s-o urcat un tip mai scund. O aruncat acolo ceva motorină. Unul mă ţinea în şac cu o lanternă şi cu puşcă şi unul trăgea acolo sus.

Indivizii au tras zeci de focuri de armă în motoarele a cinci utilaje forestiere

O maşină de teren şi un alt utilaj au fost şi ele mistuite de flăcări. Un muncitor care se îndrepta spre cabană i-a văzut pe atacatori.

Muncitor: Doi erau mai tineri şi unul cu cagulă pe gură. Unul îl ştiu sigur că-i Florin şi unul Alin, că o strigat "tati, nu e aici". Eu de frică m-am ascuns în pădure şi i-am văzut, că nu era aşa noapte ca să nu-i pot vedea la faţă. Or stat, or mai căutat o maşină ca să îi deie foc. Când am auzit împuşcăturile am fugit sus în pădure şi atunci or urcat ei să vadă şi de maşina aia.

Anchetatorii au găsit mai multe tuburi de glonţ de calibru mare în zonă. Proprietarii cabanei susţin că ar fi fost folosit armament greu, adus ilegal din Ucraina.

Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: O echipă complexă de cercetare s-a deplasat în zona Valea Vaserului cu privire la faptele reclamate de admistratorul unei societăţi cu activitate în domeniul exploatărilor forestiere.

Recent, firma la care s-a dat atacul a câştigat o licitaţie de exploatare a lemnului din zonă
De atunci şi până noaptea trecută, administratorii susţin că au primit mai multe ameninţări.

Victoria Grec, administrator firmă: În următoarea zi, am fost ameninţaţi. Fratele meu a fost atacat de unul dintre fraţi. A fost lovit în dreptul capului de un topor şi a băgat mâna şi s-a apărat şi i-au rupt mâna şi degetele, că altfel, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Am fost ameninţaţi că ne vor da foc la utilaje. S-au ţinut de cuvânt şi au executat întocmai ameninţările pe care şi le-au propus.

Păgubiţii suspectează că o familie din Vişeul de Sus şi un pădurar angajat al Ocolului Silvic din localitate ar fi pus la cale totul. Contactat de echipa Observatorului, pădurarul nu a răspuns.

Şi în vara anului trecut, aceeaşi cabană a fost ciuruită de gloanţe, dar administratorii nu au depus plângere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și