Rezultatele autopsiei sunt cutremurătoare. Verdictul medicilor legişti a fost categoric. Cei doi tineri, Youssef , studentul marocan la medicină, în vârstă de 25 de ani şi iubita lui românca, Ioana de numai 23 de ani au fost ucişi cu cruzime.

Mihaela Apostol, Prim Procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi: “Moartea tinerei a fost violentă şi s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecinţă unor multiple plăgi înțepat-tăiate. Moartea tânărului a fost de asemenea violentă”.

Ororile nu s-au oprit aici. Cadavrele au fost şi incendiate. Inclusiv pisica celor doi a fost omorâtă.

Deocamdată, nu este clar dacă victimele şi criminalii se cunoşteau, însă violența atacurilor ar putea indica o răzbunare, nu o crimă survenită accidental, după o tentativă de jaf. Dar acestea sunt, pentru moment, doar simple supoziţii făcute de anchetatori.

Pe de altă parte, cei doi studenţi marocani audiaţi sâmbătă ca martori au fost lăsaţi să plece acasă.

Duminică, oamenii legii s-au întors la casa în care s-a petrecut tragedia, în căutare de noi probe. Deocamdată nu s-a aflat cine este făptaşul, nici motivul crimei, aşa că anchetatorii iau în calcul toate ipotezele.

Vecinii spun că tânărul student, de origine marocană, dar rezident în Belgia, avea posibilităţi materiale şi organiza des petreceri. Cu o zi înainte de crimă trebuia să plece împreună cu iubita lui în vacanţă, în Belgia. Se presupune că cei care l-au atacat ştiau asta şi mai ştiau, poate, şi că are bani în casă. Cei doi se mutaseră de curând, cu chirie, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial.

Bărbat: “După ce s-au mutat, sâmbătă seara veneau destul de mulţi prieteni. Din câte vedeam noi îşi permiteau”.

Femeie: “E de groază, sincer e de groază, chiar aşa să le dai şi foc mi se pare strigător la cer. Şi eu sunt speriată va spun sincer, de câte ori ajung în zona asta, mai ales de ieri, mi-e teamă. Cu groază mă gândesc ce o fi fost în sufletul lor.”

Procurorii continuă cercetările pentru omor calificat. În acest moment nicio persoană nu este reţinută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet