Noi emoji-uri vor fi introduse în mai multe variante, acestea urmând să reprezinte fiecare nuanţă a pielii, pentru a elimina diferenţele rasiale, dar şi sarcinile persoanelor transsexuale şi non-binare, potrivit The Guardian. De asemenea, „persoană cu coroană” se va alătura celor două figurine care reprezintă prinţul şi prinţesa, pentru a marca regalitatea neutră din punct de vedere al genului.

De asemenea, vor exista emoji-uri care vor simboliza strângerile de mână între două mâini având tonuri de piele diferite, emoji-uri care vor simboliza mâini care formează o inimă și fețe suplimentare, cum ar fi „ochiul care privește”, „reținerea lacrimilor” și „salutul”. Există, de asemenea, 20 de emoticoane noi, inclusiv corali, un tobogan de joacă, o cârjă, o radiografie și o baterie goală.

Noi emoji-uri care vor marca genul neutru

Pe lângă genurile masculin şi feminin, noile emoji-uri vor avea şi un gen neutru. Spre exemplu, la emoji-ul reprezentând bărbatul cu barbă se va putea selecta şi femeia cu barbă. Sau, un alt exemplu, la emoji-ul reprezentând un dansator de disco şi o dansatoare de flamenco se va putea selecta un bărbat îmbrăcat în rochia roşie a dansatoarei de flamenco.

„Înseamnă că aproape toate emoji-urile pot avea implicit o opțiune neutră în funcție de gen, cu posibilitatea de a folosi o femeie sau un bărbat, în funcţie de caz”, a spus Jeremy Burge, reprezentant al site-ului Emojipedia.

Procesul Unicod de implementare a emoji-urilor este dezbătut anual în luna septembrie, iar apoi trimis spre aprobare. Ulterior, producătorii dispozitivelor decid data la care vor putea fi utilizate noile emoticonuri.

Citește și

Comentarii