Noi emoji-uri vor fi introduse în mai multe variante, acestea urmând să reprezinte fiecare nuanţă a pielii, pentru a elimina diferenţele rasiale, dar şi sarcinile persoanelor transsexuale şi non-binare, potrivit The Guardian. De asemenea, „persoană cu coroană” se va alătura celor două figurine care reprezintă prinţul şi prinţesa, pentru a marca regalitatea neutră din punct de vedere al genului.

De asemenea, vor exista emoji-uri care vor simboliza strângerile de mână între două mâini având tonuri de piele diferite, emoji-uri care vor simboliza mâini care formează o inimă și fețe suplimentare, cum ar fi „ochiul care privește”, „reținerea lacrimilor” și „salutul”. Există, de asemenea, 20 de emoticoane noi, inclusiv corali, un tobogan de joacă, o cârjă, o radiografie și o baterie goală.

Noi emoji-uri care vor marca genul neutru

Pe lângă genurile masculin şi feminin, noile emoji-uri vor avea şi un gen neutru. Spre exemplu, la emoji-ul reprezentând bărbatul cu barbă se va putea selecta şi femeia cu barbă. Sau, un alt exemplu, la emoji-ul reprezentând un dansator de disco şi o dansatoare de flamenco se va putea selecta un bărbat îmbrăcat în rochia roşie a dansatoarei de flamenco.

„Înseamnă că aproape toate emoji-urile pot avea implicit o opțiune neutră în funcție de gen, cu posibilitatea de a folosi o femeie sau un bărbat, în funcţie de caz”, a spus Jeremy Burge, reprezentant al site-ului Emojipedia.

Procesul Unicod de implementare a emoji-urilor este dezbătut anual în luna septembrie, iar apoi trimis spre aprobare. Ulterior, producătorii dispozitivelor decid data la care vor putea fi utilizate noile emoticonuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și