După accident au apărut numeroase zvonuri privind modul în care funcționa semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferată, însă poliția a anunțat că accidentul s-a produs din cauza faptului că șoferița mașinii, Sanda Ungur, în vârstă de 21 de ani, nu ar fi respectat semnalele la trecerea la nivel cu calea ferată.

Potrivit polițiștilor, ea ar fi ignorat semnalele acustice și luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, iar autoturismul în care se afla alături de patru prietene a fost spulberat de trenul R4046, care circula pe ruta Baia Mare-Jibou.

Potrivit ziaruldesalaj.ro, situația se complică, după ce s-a descoperit că un bărbat din Somes Odorhei a sunat pe data de 21 mai, ziua în care s-a produs accidentul, la 112, pentru a anunța că semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata nu functionează corespunzător.

“Îmi asum tot ce va spun și o fac public. Luni, pe 21 mai, domnul Pal Raul din Someș Odorhei, de la mine din sat, a sunat la 112 pentru a anunța că nu functionează corespunzător semaforul. Între orele 9 si 10 dimineaţa a fost apelul. Băiatul care a sunat are și trei martori, a dat si declarație. Ei trec zilnic peste acea cale ferată”, a declarat Simona Danga, profesoară la Școala Gimnazială din Someș Odorhei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet