Potrivit acestuia, agentul nu a acordat proritate la trecerea de pietoni, iar în prezent acesta are calitatea de suspect, fiind în continuare audiat la Poliția Capitalei.

"Din momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, care urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate victimei și a accidentat-o, provocând leziuni traumatioce ce au cauzat decesul imediat al victimei. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni", a declarat procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

"În acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la propunerea sau dispunerea unor măsuri preventive. Din administrarea mijlocelor de probă s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, și că nu se afla în misiune", a adăugat Călin Radu.

Procurorul a precizat, de asemenea, că polițuistul are calitatea de suspect, lucru care i-a fost adus la cunoștiință.

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cealaltă a murit la locul accidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și