Agentii economici din categoria hypermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locatii/puncte stabilite in judetul Maramures, vor intreprinde urmatoarele masuri: organizarea accesului clientilor in magazin se va realiza unidirectional, o singura intrare, respectiv o singura iesire; pastrarea unei distante corespunzatoare de siguranta, de 1,8 metri la casele de marcat si a clientilor la intrarea in magazin; personal anume desemnat va proceda la testarea termica (prin termometrizare digitala) a clientilor, fara contact, si va proceda la interzicerea accesului clientilor care prezinta o stare febrila de sanatate.

In centrele comerciale tip MALL raman deschise doar supermarket-ul, unitatile care furnizeaza si vand produse alimentare si farmaciile. Masura se aplica incepand cu data de 21 martie a.c. si este valabila pana la data de 31 martie a.c., cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei la nivel national. In scopul sprijinirii agentilor economici si a angajatilor vor fi intreprinse demersuri catre Guvern pentru obtinerea de compensatii financiare si stimulente economice, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Se interzice organizarea targurilor si a punctelor de sacrificare temporara pentru miei si iezi in judet, conform solicitarii DSVSA Maramures.
Asociatiile de proprietari, respectiv cetatenii acolo unde nu sunt constituite au obligatia de a lua masurile necesare de preventie si a dezinfecta balustradele, clantele usilor, respectiv butoanele de la sistemele de acces in interior, dar si de la lifturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și