"Armata franceză a efectuat pentru a doua oară într-un interval de 24 de ore un raid aerian împotriva Daech (acronimul arab al Statului Islamic) la Raqa în Siria", indică Statul Major într-un comunicat.

La raidul, efectuat la 00h30 GMT (01:30 ora Franței), au participat "zece avioane de vânătoare Rafale și Mirage 2000 — care au decolat din Emiratele Arabe Unite și Iordania", lansând 16 bombe, într-o misiune de o mărime comparabilă cu cea de duminică seara. "Două obiective au fost lovite și distruse simultan", mai precizează comunicatul.

"Desfășurat în colaborare cu forțele americane, raidul a vizat situri identificate în cadrul misiunilor de recunoaștere efectuate anterior de Franța". Aviația franceză intervine din septembrie în Siria împotriva Statului Islamic.

Președintele François Hollande a anunțat că riposta Franței va fi "nemiloasă" după atentatele de vineri, cele mai sângeroase comise vreodată pe teritoriul Franței.

Zece avioane de vânătoare franceze au lansat 20 de bombe la Raqa, capitala de facto a Statului Islamic, duminică seara, distrugând un post de comandă și un centru de antrenamente ale grupării.

Acesta a fost un raid de o amploare fără precedent, prin numărul avioanelor desfășurate, de la începutul loviturilor aeriene franceze în Siria la sfârșitul lunii septembrie.

Atacurile vor fi din ce în ce mai frecvente pe măsură ce aviația franceză va acumula informații datorită zborurilor de recunoaștere.

După atentatele de vineri de la Paris, Statele Unite și Franța au decis să-și intensifice schimbul lor de informații cu privire la potențialele ținte.

Franța își va intensifica operațiunile împotriva Statului Islamic în Siria grație informațiilor obținute de serviciile secrete și ca urmare a desfășurării portavionului Charles-de-Gaulle, ceea ce va tripla capacitatea sa de atac.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și