Marele câștigător al serii a fost, după cum mulți se așteptau, “Nomadland”, un hibrid între un road movie, o dramă socială şi un documentar despre vieţile unor americani care au pierdut tot din cauza recesiunii economice din 2008. Din șase nominalizări, pelicula a fructificat trei: cel mai bun film, cea mai buna regie și cea mai bună interpretare feminină. Lista câștigătorilor a fost întregită de Anthony Hopkins, devenit cel mai vârstnic actor laureat la categoria rol principal masculin.

“Nomadland”este povestea unei văduve care îşi transformă rulota în locuinţă mobilă şi porneşte la drum prin America, câştigându-şi existenţa din slujbe sezoniere.

Regizoarea Chloe Zhao a mulțumit câtorva nomazi autentici care apar în film.

Chloe Zhao: „Vă mulțumesc că ne-ați învățat puterea tenacității și a speranței și pentru că ne-ați reamintit cum arată adevărata bunătate.”

Frances McDormand n-a apucat bine să se așeze la loc că a fost silită să revină pe podium ca să primească încă un trofeu: Oscarul pentru interpretare feminină, al treilea din carieră.

Și, ca să golim de-a binelea tolba cu premii a filmului ”Nomadland”, cineasta de origine chineză, Chloe Zhao, a devenit a doua femeie din istorie, și prima care nu e alba, care câștigat mult-râvnitul Oscar pentru regie. Al treilea film al ei, “Nomadland” a dominat categoric sezonul premiilor din industria cinematografică, începându-și parcursul fulminant în septembrie anul trecut, când și-a adjudecat Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia.

În mod neobișnuit, ultima categorie a galei a fost cea rezervată rolului principal masculin. Oscarul i-a revenit lui Anthony Hopkins, pentru felul în care a portretizat instalarea demenței în “The Father”. Anthony Hopkins nu a fost prezent la ceremonie, trofeul fiind ridicat în numele lui de către Joaquin Phoenix.

Emerald Fennell, scenarista şi regizoarea filmului “Promising Young Woman”, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, răsturnând previziunile celor care vedeau favorit la această categorie “Procesul celor 7 din Chicago”.

Cât despre Oscarul pentru scenariu adaptat, acesta a revenit tandemului format de Christopher Hampton şi Florian Zeller, pentru “The Father”.

Sud-coreeana Yuh-Jung Youn a fost decretată cea mai bună actriţă în rol secundar, datorită interpretării sale fermecătoare din filmul “Minari”.

Daniel Kaluuya a câștigat premiul pentru cel mai bun rol masculin secundar, pentru partitura din “Judas and the Black Messiah”. Euforic, și-a pus mama în situația inedită de a asculta un omagiu adus procreării.

Daniel Kaluuya: „Mama și tata au făcut sex și, uluitor, iată-mă pe mine aici!”

Transmisă în direct dintr-o gară art deco din Los Angeles, Gala Oscar a recompensat filme văzute mai ales în streaming şi a reunit vedetele de la Hollywood pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, în ținute de gală, nu în pijama, pe Zoom. A fost totuși, o ceremonie mult mai restrânsă decât de obicei, fiind limitată la 170 de persoane: nominalizații, însoțitorii lor și vedetele care au înmânat trofeele. Toți au fost testați în prealabil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet