Din fericire pentru ceilalţi participanţi la trafic, toţi au fost opriţi înainte de a provoca rănirea sau chiar decesul unor persoane nevinovate. Din nefericire ei şi-au pierdut dreptul de a conduce iar la finalizarea cercetărilor riscă să îşi piardă şi libertatea pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani.

Toţi cei depistaţi în stare de ebrietate sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 57 de ani, şi conduceau pe timp de noapte.

Recordul aparţine celui mai în vârstă, respectiv bărbatului de 57 de ani, domiciliat în Satu Nou de Jos. Acesta a fost oprit pentru verificări în timp ce conducea pe direcţia Satu Nou de Jos – Groşi, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi cei depistaţi au fost conduşi la spital sau centre de permanenţă în vederea recoltării de probe de sânge. În toate aceste cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Alte două pericole pe drumurile publice le-au reprezentat doi bărbaţi, prinşi în flagrant de poliţiştii rutieri nu doar băuţi, ci şi fără să deţină permise de conducere. Unul dintre ei, tânăr de 22 de ani, a fost depistat azi noapte la ora 03,30, pe strada Rândunelelor din Vişeu de Sus. A crezut că dacă nu opreşte la semnalele poliţiştilor şi apasă mai tare pedala de acceleraţie poate să iasă basma curată, însă a fost urmărit şi prins după aproximativ 10 km.

Şi pe numele acestora au fost întocmite dosare penale iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsuri legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și