“În acest moment avem trei focare de infecţie: Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează în perioada următoare şi Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor. La Suceava lucrurile încep să intre pe făgaşul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate şi să coordoneze echipele. Deja, în această dimineaţă, am anunţat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical. Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze. Va fi un pus în funcţie şi un al treilea aparat de diagnostic Real -Time PCR astfel încât să ajungă la realizarea unui număr de 120 de teste pe zi. Vrem să eliminăm astfel lista de teste aflate în aşteptare, nelucrate. În acest moment sunt 150 de teste”, a susţinut Tătaru în timpul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, ministrul a precizat că, în prezent, la nivelul Ministerului Sănătăţii, este în derulare un program de finanţare a unităţilor care realizează testare Real-Time PCR pentru stabilirea diagnosticului determinat de coronavirusul Wuhan.

Nu în ultimul rând, Nelu Tătaru a anunţat că Guvernul a decis ca în perioada pandemiei toate unităţile sanitare care în mod normal se află în subordinea autorităţilor administraţiei locale urmează să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătăţii, subliniind că va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcţii de conducere.

Citește mai mult pe epochtimes-romania.com

Vă invităm să vizionaţi întreaga conferinţă de presă în video de mai jos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet