„Va fi o fuziune miercuri, săptămâna viitoare. Vom avea fiecare partid congrese de fuziune. Unde UNPR e puternic, e slab PMP şi invers, deci avem o soluţie echitabilă”, a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă.

Reamintim că, în ultima perioadă, liderii UNPR au purtat negocieri cu reprezentanţii PSD şi PNL, care însă au eşuat. Secretarul adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, pentru Agerpres, că fuziunea PMP cu UNPR „este o mişcare foarte inteligentă din partea lui Traian Băsescu. Fără să facă nimic, a câştigat o mulţime de lucruri: a devenit partid parlamentar, a câştigat sedii în toate judeţele, structuri de partid şi a făcut un pas important pentru marea lui fuziune cu PNL”.

Potrivit ştiripesurse.ro, fostul preşedinte UNPR, Gabriel Oprea, şi-ar fi exprimat dezaprobarea faţă de decizia actualei conduceri a progresiştilor: „Personal, îmi pare rău că proiectul UNPR, ca partid de sine stătător, dispare (...) Îmi pare rău că munca mea şi a altor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aş fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Ştiu că e greu, dar succesul nu vine niciodată cu soluţii facile”, a declarat Oprea.

În judeţul Maramureş, după această fuziune, noul PMP va câştiga două posturi de primari, la Groşi şi Repedea, pe lângă cele de la Dragomireşti, Ulmeni şi Remetea Chioarului. În Consiliu Judeţean, UNPR nu a deţinut niciun mandat, astfel încât PMP va rămâne cu trei consilieri, dintre care Lucian Morar deţine funcţia de vicepreşedinte CJ Maramureş. În schimb, noul PMP va avea în total 120 de consilieri locali (76 de la PMP şi 43 de la UNPR), ceea ce înseamnă că îşi păstrează locul trei la nivel de judeţ, după PSD şi PNL, dar la distanţă de ALDE (locul 4) cu 42 de consilieri locali.

Adrian Todoran, preşedintele PMP Maramureş, a declarat că, în organizaţia judeţeană, „reprezentanţii UNPR vor avea minimum doi vicepreşedinţi, la fel şi în organizaţia municipală”. În aceste condiţii, „pentru alegerile generale din toamna acestui an, PMP va avea cel puţin doi parlamentari de Maramureş”, a explicat Adrian Todoran.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet