Constantin Necula a vorbit despre importanța primei slujbe oficiate în prezența enoriașilor, după expirarea stării de urgență.

„Sâmbătă seara va fi prima slujbă. Să le spunem credincioșilor că le mulțumim pentru rezistență. Cred că lingurița e și hashtag-ul bisericii în fața tâlhăriei. Nu dați cu palma peste lingurița preoților. E cea care a hrănit poporul”, a spus părintele Constantin Necula.

Preotul a mai spus că „cel mai bun tratament pentru coronavirus va fi distanța de ură, de incompetență, de răutate”.

Totodată, părintele a vorbit, la Mediafax, și despre dificultățile economice cu care ne confruntăm din cauza celor care și-au văzut interesul în toată această criză cauzată de COVID-19.

„De acum mingea e în terenul nostru. (...) Problema economică se rezolvă greu pentru că fiecare își menține interesul. Liderii nu s-au pus la masă. O adunare fără ifose n-ar fi stricat. România e zguduită economic de aceiași oameni care au înrobit-o economic. Îmi pare rău că n-am avut un minister al angajaților. Mai e mult de lucru la legi. Cred ca oamenii trebuie să fie lăsați să fie oameni. Mulți dintre ei sunt triști pentru că nu au unde să se întoarcă după 15 mai. Suntem într-o mare criză morală. Erau atât de simple niște chei economice”, a mai spus preotul Constantin Necula.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și