Zeci de pietre funerare şi cruci au fost distruse, iar autorii încă nu au fost prinşi.

Poliţia confirmă incidentul, deschide dosar penal

54 de morminte au fost profanate în cimitirul de la Cap Pod Decebal, din municipiul Satu Mare, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Paula Gabor. Profanatorii au răsturnat pietrele funerare, le-au călcat în picioare și le-au vopsit cu spray de culoare verde. De asemenea, capacele unor morminte au fost desfăcute.

Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112, la miezul nopții, după care s-au făcut cercetările specifice până dimineață, informează presa locală.

“Poliţia a fost sesizată azi noapte, la ora 12,00, în urma unui apel la 112. Sunt 54 de morminte distruse. S-a întocmit dosar penal şi se fac cercetările specifice, colegii mei au făcut cercetări toată noaptea”, a declarat Paula Gabor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

”Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a luat la cunostință cu părere de rău faptul că au fost vandalizate mai multe morminte din cimitirul de lângă pod în noaptea dintre 2 noiembrie (Ziua morților) și 3 noiembrie.

Administratorul cimitirului a fost înștiințat prin telefon de către poliție, fiind rugat să se prezinte la cimitir, căci poliția a primit o semnalare prin telefon referitoare la vandalizare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet