Infractorii folosesc orice poveste pentru a părea cât mai credibili şi a ajunge astfel în casele oamenilor. De cele mai multe ori infractorii sunt persoane politicoase, convingătoare şi insistente şi pentru a-şi atinge scopul pretind că sunt persoane care ofer servicii de deratizare. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei.

După ce reuşesc să câştige încrederea victimelor, aceştia caută să rămână singuri în locuinţă motivând că substanţa pe care o folosesc le poate afecta starea de sănătate. Bunurile sustrase sunt în general sume de bani, însă au fost cazuri în care au fost furate şi alte bunuri mici sau de valoare (telefoane, bijuterii).

Poliţiştii maramureşeni recomandă cetăţenilor să fie cu băgare de seamă în momentul în care persoane necunoscute le bat la uşă oferindu-le diverse servicii.

Deratizările se fac unitar, în întreg imobilul, şi se anunţă din timp, prin afişe sau verbal, de conducerea asociaţiei din care faceţi parte.

Solicitaţi tuturor persoanelor care vă oferă diferite servicii la domiciliu actul de identitate şi/sau dovada că sunt autorizaţi să efectueze astfel de servicii.

Dacă sunteţi singuri acasă, nu permiteţi accesul acestor persoane în locuinţă şi cereţi-le să revină la o altă oră când este şi altcineva acasă.

În situaţia în care aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și