Potrivit unor surse din cadrul IPJ Maramureș, ofițerul Bora Gavrilă este un apropiat al unor cercuri de contrabandiști de țigări. Potrivit acelorași surse, o rudă prin alianță cu ofițerul în cauză ar fi fost anchetată în mai multe rânduri pentru contrabandă cu țigări. Ofițerul Bora Gavrilă s-a întreținut la masă la un eveniment cu două personaje care ar fi fost anchetate în mai multe dosare de contrabandă cu țigări: unul dintre cele două personaje este rudă prin alianță, iar celălalt este un alt personaj care ar fi fost anchetat în mai multe rânduri pentru contrabandă cu țigări.

Aceleași surse din interiorul IPJ Maramureș au declarat, sub protecția anonimatului, pentru Sighet 247 că miza numirii ofițerului Bora Gavrilă în funcția de șef al Secției de Poliție rurală Sarasău ar fi cea de a crea un culoar de liberă trecere pentru transportatorii țigărilor de contrabandă. Menționăm că Secția de Poliție rurală Sarasău răspunde de zona cuprinsă între Huta (localitatea Piatra) și Hera (localitatea Rona de Sus), ruta favorită a contrabandiștilor pentru a scoate țigările de proveniență ucraineană trecute ilegale peste frontieră în țară peste Tisa (în special în zona Valea Vișeului) și a fi transportate spre vestul României.

Potrivit unor surse ale Sighet 247, susținerea numirii ofițerului Bora Gavrilă pentru funcția de șef al Secției de Poliție rurală Sarasău ar fi susținută politic, prin intervenții pe filiera PNL Maramureș.

Același ofițer Bora Gavrilă a fost acuzat recent de către familia unui bărbat accidentat mortal pe trecerea pentru pietoni că a avut interese personale de a mușamaliza dosarul penal în cauză cu scopul de a-l favoriza pe autorul accidentului. Practic, timp de un an și trei luni, potrivit familiei decedatului, acest ofițer a ținut în sertar dosarul și a zădărnicit ancheta. În tot acest răstimp, autorul accidentului nici măcar nu a fost audiat, fapt ce ridică numeroase semne de întrebare, având în vedere că este vorba de un accident mortal.

Articolul publicat de Sighet 247 cu privire la posibila zădărnicire a anchetei penale, susținută de către ofițerul Bora Gavrilă, poate fi citit AICI

Sighet 247 a solicitat în cursul zilei de 29 decembrie a.c. IPJ Maramureș să emită un punct de vedere oficial cu privire la motivele care au stat la baza numirii ofițerului Bora Gavrilă în funcția de șef al Secției de Poliție rurală Sarasău. Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș ne-a anunțat că va reveni cu un comunicat oficial.

Surse din cadrul Poliției au declarat pentru Sighet 247 că în urma acestei solicitări de presă, conducerea IPJ Maramureș a amânat această numire pentru câteva zile.

Sighet 247 va publica punctul de vedere oficial al IPJ Maramureș cu privire la cele relatate în acest articol, imediat ce va fi primit pe adresa redacției.

ACTUALIZARE: COMUNICARE IPJ MARAMUREȘ:

IPJ Maramureș a emis un comunicat prin care precizează că „funcțiile de conducere de la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș sunt făcute publice, respectiv postate pe pagina web a instituției”.

Pe pagina de internet a IPJ Maramureș, șef al Secției 6 de Poliție rurală Sarasău figurează în continuare dl. comisar șef Pop Gheorghe, fapt ce confirmă încă o dată sursele Sighet 247 potrivit cărora conducerea IPJ Maramureș a amânat numirea ofițerului Bora Gavrilă în această funcție.

Numire dubioase la șefia Secției de Poliție rurală Sarasău. Persoana numită, suspectă a fi în relații cu contrabandiștii de țigări

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și