Nuţu Fonta a candidat, în decembrie 2012, din partea PP-DD Maramureş în colegiul 5 de deputaţi, Borşa-Vişeu, mandat pe care l-a şi câştigat la redistribuire, fiind singurul reprezentat din Maramureş al Partidului Poporului – Dan Diaconescu în Parlamentul României. Pe acest considerent, în toamna trecută, Nuţu Fonta a fost numit preşedinte interimar al formaţiunii judeţene, funcţie pe care a deţinut-o până zilele trecute.

La începutul săptămânii în curs, deputatul de Borşa a decis să schimbe barca opoziţiei cu cea a puterii, semnând adeziunea la UNPR. Daca PP-DD a rămas fără niciun parlamentar în judeţ, UNPR, care nici măcar n-a avut candidat în 2012, are primul parlamentar la nivel de Maramureş. USD-ul astfel se întăreşte, iar în plan local, acesta are, în prezent, cinci parlamentari PSD, unul de la PC, în persoana deputatului Cornelia Negruţ şi unul de la UNPR, prin racolarea deputatului de Borşa, Nuţu Fonta.

Iniţial, se pare că i s-ar fi propus o funcţie de responsabil secund al regiunii Nord – Vest din partea UNPR, ofertă pe care Nuţu Fonta a declinat-o, pe considerentul că îşi doreşte să se ocupe strict de problemele comunităţilor din colegiul pe care îl păstoreşte, iar o asemenea responsabilitate i-ar fracţiona şi aşa timpul limitat, între drumurile de Borşa – Bucureşti. Tot sursele noastre afirmă că, în biroul mai marelui Gabriel Oprea, lider al UNPR central, deputatul Nuţu Fonta a fost propus pentru a candida la primăria Borşa, din partea USD Maramureş, ofertă care, de asemenea, a rămas în aer. Fostul preşedinte interimar al PP-DD Maramureş pare decis, mai degrabă, să acorde în aceste momente timpul său locuitorilor din Colegiul 5, Borşa – Vişeu.

Deputatul Nuţu Fonta nu a putut fi contactat telefonic pentru a face declaraţii, acesta aflându-se prin Bucureşti. Dar sursele noastre dau asigurări că informaţiile sunt veridice şi obţinute de la prima mână.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet