Datorită unui sistem de geolocalizare, utilizatorul poate accesa fotografii de epocă ale clădirilor în fața cărora se află. Cele circa 40.000 de fotografii și desene strânse de NYPL pentru a realiza aplicația permit astfel compararea New York-ului de astăzi cu cel din anii 1870-1970.

Navigând pe hartă, se vede turnul Rockefeller Plaza în timpul construcției, în 1932, tramvaiele care traversau în anii 1920 Times Square, cu celebrele sale afișe publicitare, precum și o plajă aglomerată în Coney Island din Brooklyn în 1937.

Majoritatea fotografiilor sunt datate, semnate și cu legende, utilizatorii aplicației beneficiind de informații despre arhitectura și istoria New York-ului.

"Arhivele colecțiilor provin din diferite surse, cea mai importantă fiind o colecție comandată chiar de NYPL între 1920 și 1940", a declarat AFP Shana Kimball, șefă a departamentului de dezvoltare de programe de difuzare publică a arhivelor NYPL.

Doi tineri dezvoltatori, Christina Leuci și Orian Breaux, de 22 și, respectiv, 26 de ani, au pus la punct aplicația în patru luni. "Cel mai greu a fost să adunăm datele", afirmă Orian Breaux. "Vrem să extindem conceptul, adăugând fotografiilor mai mult context" și facilitând transmiterea lor pe Istagram, arată tânărul dezvoltator, adăugând că vizează chiar și "utilizarea de ochelari de realitate virtuală".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet