Bărbatul din Piatra Neamţ a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, luni dimineaţă, în jurul orei 8.25.

Omul prezenta o "plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere". Potrivit reprezentanţilor Spitalului Roman, bărbatul de 54 de ani își pierduse degetul în urma unui accident de muncă.

Pacientul a fost examinat radiologic, iar între timp, medicul urgentist a solicitat transferul la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași, pentru Secția Chirurgie plastică.

Asistenta a uitat degetul pacientului la Roman

La 9.10 s-a primit avizul de transfer, iar la ora 9.50 pacientul a fost preluat de ambulanţă. Doar că pe drum și-au dat seama că au uitat degetul pacientului la Roman.

Medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-ar fi pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află într-un recipient, dar femeia a omis să îl ia.

"Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul ”Sfântul Spiridon” Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist Romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9.50, pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia", a transmis Spitalul Municipal Roman, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

La aproximativ 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat.

"La ora 10,10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanţă şi la 10,30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat şi transportat către spitalul din Iaşi", se mai arată în mesajul oficial al spitalului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet