Vestea tragică a fost făcută publică într-o postare pe Facebook de către Alexandru Keresztes, managerul Spitalului Militar de Urgență Regina Maria din Brașov,

”Bunule Dumnezeu, iart-o pe colega noastra, care in aceasta dimineațā, departe de cei dragi, a pierdut o lupta scurta, grea, dar mult prea inegala! Respectand toate regulile definitiei de caz, la primele simptome, a aplicat procedura in vigoare, a apelat la 112, si-a anuntat colegii ca urmeaza sa fie internata in Spitalul de Infectioase, impreuna cu sotul si fiica lor, au fost spitalizati si tratati cu atentie. La cateva zile devenea brusc dispneica, investigatiile paraclinice anuntau un declin al starii de sanatate, motiv pentru care a fost transferata la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti, prin grija colegilor de la SMURD. A fost inconjurata cu colegialitate si deplina atentie, reactionase uimitor de bine la tratamentul aplicat, in conformitate cu toate ghidurile in vigoare, fiind chiar si detubata ieri! Bucuria unui caz cu evolutie favorabila a fost brusc intrerupta, inima ei a refuzat sa mai bata, dupa ce s-a oprit in zorii zilei de 11 aprilie 2020! Drum lin spre Vesnicie, in Imparatia Cerurilor!”, a scris managerul spitalului.

Informația a fost confirmată ulterior și de autorități.

”Ministerul Sănătății confirmă decesul asistenței medicale de la Spitalul Militar Brașov. Din primele informații, asistenta medicală, în vârstă de 58 de ani este contact al soțului și el confirmat pozitiv. A fost internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov cu suport ventilator și transferată luni, 6 aprilie la Spitalul suport Colentina. Revenim cu mai multe informații atunci când vom intra in posesia lor”, se afirmă într-un comunicat făcut public de Grupul de Comunicare Strategică.

Pe 8 aprilie, în România a fost anunțat primul deces al unui cadru medical infectat cu coronavirus în țara noastră. Victima, un ambulanțier din Suceava, avea 53 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet