Potrivit lui Dumitru Vienescu, faptele s-ar fi petrecut atât în secția ATI, cât și în alte secții unde sunt tratați atât bolnavi de COVID-19, cât și pacienți non-COVID.

Totul s-ar fi întâmplat în luna octombrie. Vineri a dispus o comisie de anchetă care, până pe 27 noiembrie, trebuie să stabilească dacă cele sesizate sunt adevărate sau nu.

Asistenta medicală lucrează de aproximativ 4 ani în spital, iar medicul a fost detașat cu câteva luni înainte de izbucnirea epidemiei de COVID-19, pentru că spitalul are deficit de medici de Anestezie și Terapie Intensivă. Atât asistenta, cât și medicul au efectuat gărzi în zona COVID-19 și în cea non-COVID.

Am fost sesizați pe adresa oficială a spitalului. A spus despre acest scandal sexual, că ar fi mâncat într-un cabinet împreună, că ar fi comandat anumite feluri de mâncare, de la o anumită firmă. Nu știu dacă s-a întâmplat sau nu. Comisia va stabili dacă s-a întâmplat sau nu. Eu refuz să cred că s-a întâmplat așa ceva. Dânsul face gărzi la Spitalul Județean. Când e medic de gardă, e un singur medic, dar asistenți medicali sunt mai mulți pe tură. De aceea, comisia va trebui să ia declarații de la fiecare asistent care a fost pe tură să vadă dacă a fost sau nu a fost așa, a declarat managerul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Dumitru Vienescu a adăugat că ancheta va urmări graficul cu gărzile efectuate de medic pentru a afla dacă cele sesizate se confirmă. Tot comisia va trebui să stabilească dacă asistenta medicală a fost în spital în perioada în care a fost confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și