Valută nouă în cursul valutar, anunță Banca Transilvania pe pagina sa de socializare, după ce sute de bancuri au apărut în mediul online legate de prețul ridicat la cireșe.

Astfel, pentru un dolar sau un euro, cetățenii trebuie să plătească două cireșe și un pic, se arată în cursul valutar.Reacțiile internauților au fost pe măsură. Unii s-au întrebat dacă își pot achita și creditele în fructe.

“Se poate să îmi achit creditul ipotecar în cireșe? Daca da, la ce bancomat le pot depune?,” se întreabă retoric un internaut.

Având în vedere creșterea prețului la cartofi, un alt internaut s-a întrebat dacă poate plăti cu cartofi noi.

“Stire de ultima ora de pe piata valutara din Romania. Leul s-a devalorizat in raport cu cireasa,” a fost replicat unui alte utilizator Facebook.

“Acum putem zice ca chiar cresc banii in copac,” a scris un alt internaut.

În schimb, pentru cei care au pomi în curtea casei, vestea glumeață este una foarte bună.

“Dacă am un cireș in curte, sunt milionar ? Mama, de cand am asteptat momentul ăsta,” a replicat un alt utilizator Facebook.

“De îmi culeg cireșele va cumpăr banca,” a spus un altul.

Banca Transilvania nu este singura care a mizat pe o campanie pe social media legată de prețul cireșelor. La fel au făcut și mascații anul trecut, cu un filmuleț care a stârnit controverse. Trupele speciale erau prezentate în timpul unei acțiuni de protejare a unei cuti cu două cireșe.

Bancurile au început să apară pe rețelele de socializare după ce la începutul lunii mai, ziarele din Capitală menționau că în piețe, prețul pentru un kilogram de cireșe a ajuns la 35 de lei. În Piața Domenii, titrau ziarele, kilogram a ajuns la peste 100 de lei și erau comercianți care le vindeau chiar și cu 130 de lei.

În magazine, kilogramul de cireșe a ajuns chiar și la 180 de lei, adică mai scump decât gramul de aur.

O bancă din România a afișat cursul valutar în cireșe

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet