Imaginile respective au fost str├ónse de pe Facebook ╚Öi alte re╚Ťele de socializare, site-uri, dar ╚Öi din paginile ÔÇ×Despre noiÔÇŁ ale unor companii.

Clearview AI, un mic startup, a primit finan╚Ťarea ini╚Ťial─â de la Peter Thiel, membru al consiliului director al Facebook ╚Öi un personaj controversat ├«n Silicon Valley. El a mai investit ├«n proiecte controversate, precum Palantir, o companie misterioas─â din domeniul Big Data care colecteaz─â ╚Öi analizeaz─â informa╚Ťii pentru institu╚Ťii guvernamentale, inclusiv CIA.

Fondatorul Clearview AI a declarat pentru New York Times c─â ÔÇ×Facebook ╚ÖtieÔÇŁ despre colectarea de imagini de pe platforma sa, de╚Öi tehnologia de recunoa╚Ötere facial─â este interzis─â ├«n San Francisco.

Prin compara╚Ťie, alte re╚Ťele de socializare, precum Twitter, nu le permit robo╚Ťilor s─â preia con╚Ťinut publicat pe platformele lor. Clearview AI se bazeaz─â, ├«ns─â, pe faptul c─â la nivel federal practica nu este restric╚Ťionat─â ├«n SUA.

ÔÇ×Aceasta este o demonstra╚Ťie tulbur─âtoare a realit─â╚Ťii periculoase care este reprezentat─â de tehnologia de recunoa╚Ötere facial─â ast─âzi ╚Öi arat─â nevoia urgent─â ca ale╚Öii s─â ├«mpiedice imediat folosirea tehnologiei de c─âtre oamenii legiiÔÇŁ, a declarat avocatul Nathan Freed Wessler, de la American Civil Liberties Union (ACLU), potrivit Mediafax. El a ad─âugat c─â poli╚Ťia nu ar trebui s─â poat─â s─â ancheteze pe cineva folosindu-se de o tehnologie susceptibil─â la erori ╚Öi care nu este reglementat─â.

Clearview sus╚Ťine c─â folose╚Öte doar imagini care erau publice la momentul ├«n care au fost colectate. Facebook a anun╚Ťat c─â va investiga serviciul ╚Öi modul ├«n care folose╚Öte datele de pe platforma sa.

Jurnalista de la New York Times a folosit unealta și a reușit să colecteze imagini, în care apare ea, din ultimii 10 ani.

Deocamdat─â, tehnologia este folosit─â doar de oamenii legi, dar Clearview vrea s─â o v├ónd─â ╚Öi c─âtre produc─âtorii de ochelari pentru realitate augmentat─â sau alte dispozitive purtabile. Asta ├«nseamn─â c─â o persoan─â care va purta un astfel de dispozitiv va putea ob╚Ťine ├«n timp real informa╚Ťii despre oamenii pe care ├«i ├«nt├ólne╚Öte.

Citește și

loading...