Georgiana Boița a explicat că a plătit doar 310 lei din rata de 1.600 de lei pe care trebuie să o achite lunar. Ea a precizat că rata la bancă s-a majorat de mai mult de două ori, ca valoare în lei, în ultimii șapte ani, de când a luat creditul în franci elvețieni.

"În anul 2007 am luat un credit în valoare de 55.000 de franci elvețieni, iar rata era de 317 franci elvețieni pe lună, echivalentul a 650 de lei. Acum rata s-a majorat la 1.600 de lei pe lună, echivalent a 375 franci elvețieni. Doresc să protestez cu aceste monede și doresc să trag un semnal de alarmă pentru toți cei care sunt implicați în această poveste, pentru că trebuie să plătească toți cei vinovați. Și băncile au o vină și trebuie să plătească", a declarat Georgiana Boița.

Ea a arătat că atunci când a luat creditul francul elvețian era singura valută la care se putea califica pentru un împrumut împreună cu soțul său, în funcție de veniturile pe care le realizau cei doi. Banii au fost folosiți pentru răscumpărarea unei case în care locuiește acum familia sa.

"Ne este foarte greu, deși lucrăm amândoi, eu și soțul meu. Aproape 70% din salariul meu se duce pe rata la bancă. Avem noroc că ne ajută părinții", a spus Georgiana Boița.

Potrivit acesteia, din creditul inițial de 55.000 de franci elvețieni a mai rămas de achitat o sumă de 50.000 de franci elvețieni, pentru următorii 23 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet