Copilul se afla, astăzi, pe plaja din Vama Veche, acolo unde se juca în apă, pe o saltea pneumatică. La un moment dat, oamenii de pe mal au observat cum salteaua pe care se afla copilul a fost dusă în larg şi au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" au intervenit la faţa locului, iar între timp, un salvamar aflat pe un skijet a plecat să îl salveze pe copil.

Potrivit unor surse, copilul, o fetiţă în vârstă de 10 ani, aflat pe saltea a intrat în apele teritoriale ale Bulgariei, însă salvamarul a reuşit să ajungă la el şi să îl ducă la o ambarcaţiune a pompierilor.

După câteva zeci de minute, copilul a fost adus la mal, acolo unde a fost evaluat de medici.

Potrivit ISU Dobrogea, ambarcaţiunea a ieşit, din nou, în larg pentru că cel care a sunat la numărul de urgenţă 112 a anunţat că a văzut două persoane care înotau şi încercau să ajungă la salteaua pe care se afla copilul.

În realitate, un singur bărbat, respectiv unchiul fetiţei, încerca să înoate pentru a o salva pe micuţă, însă a reuşit să iasă singur la mal, după ce salvamarul a salvat-o pe fetiţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și