Kevin Abosch, 46 de ani, care locuiește la Dublin și la Paris, a confirmat în această săptămână vestea vânzării neverosimile a fotografiei unui om de afaceri european. Abosch a fotografiat cartoful pe un fundal negru, folosind o singură sursă de lumină artificială și o cameră foto digitală.

Cartoful organic irlandez, fotografiat în 2010 și a cărui imagine a fost montată pe o suprafață de aluminiu compozit, se alătură astfel unui portofoliu de renume al fotografului, cu nume mari precum Steven Spielberg, Dustin Hoffman, Michael Palin, Sheryl Sandberg de la Facebook sau Malala Youfafzai.

Fiind unul dintre cei mai căutați fotografi din lume, portretele austere ale lui Abosch se vând pornind de la 200.000 de lire sterline. Potrivit BBC News, afaceristul european, care s-a încumetat să cumpere fotografia cartofului irlandez organic, ar fi consumat mai multe pahare de vin când a discutat cu Kevin Abosch despre tablou, iar prețul l-au stabilit două săptămâni mai târziu, a spus Kevin Abosch pentru The Sunday Times.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet