Potrivit cotidianului "20 Minutes", Înalta Curte din Tours a cerut registraturii din cadrul primăriei orașului să modifice datele de pe certificatul de naștere al unei persoane intersexuale înregistrate ca bărbat, într-o hotărâre pronunțată la 20 august 2015.

"Pentru prima dată", scrie ziarul amintit, "un tribunal francez i-a permis unei persoane să se situeze în afara binomului masculin/ feminin, solicitând registraturii din cadrul primăriei din Tours să schimbe certificatul de naștere pentru a fi menționat sexul neutru".

"Sexul care i-a fost atribuit la naștere pare o pură ficțiune (...) impusă de-a lungul întregii sale vieți", a notat judecătorul în hotărârea sa, consultată de jurnaliștii de la "20 Minutes".
"Deși nu se pune problema de a recunoaște existența unui al treilea sex, trebuie recunoscută imposibilitatea de a atribui persoanei unul dintre cele două sexe", a adăugat magistratul.

Potrivit declarațiilor făcute de medicul persoanei în cauză, aceasta s-a născut cu "un vagin rudimentar", un "micropenis", dar fără testicule.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și