De la jumătatea săptămânii, vremea se schimbă radical odată cu valul de aer rece care loveşte România.

În unele regiuni va fi foarte frig, cu minime de minus 7, minus 8 grade. „Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în ţara noastră”, a anunţat, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Cei care locuiesc în zonele montane trebuie să se aștepte la ploaie, lapoviță și chiar ninsoare la altitudini mari.

„Avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară şi ne aşteptăm ca cel puţin până la sfârşitul lunii să mai avem astfel de alternanţe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a mai declarat directorul ANM.

Temperaturile se vor apropia în curând de normalul termic al perioadei calendaristice, cu maxime de 10 până la 19 grade Celsius.

"Duminică, 7 noiembrie, se va păstra acelaşi ecart al valorilor de temperaturi, chiar uşor mai coborâte, 10-17 grade Celsius. Luni, 8 noiembrie, va fi o uşoară creştere, până la 20 de grade Celsius, însă de marţi, 9 noiembrie, o masă de aer mai rece va detemina scăderea regimului de temperaturi până la valori între 7-11-12 grade în partea de vest-sud-vest-sud a ţării, chiar 8-9-10 grade în Bucureşti", a mai declarat directorul ANM.

Luni, 8 noiembrie, va fi o uşoară creştere, până la 20 de grade Celsius, însă de marţi, 9 noiembrie, o masă de aer mai rece va detemina scăderea regimului de temperaturi până la valori între 7-11-12 grade în partea de vest-sud-vest-sud a ţării, chiar 8-9-10 grade în Bucureşti", a declarat directorul ANM.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 şi 10 grade.

Şi în Capitală, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade. Dimineaţa se va semnala ceaţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și