Orban a explicat că noul Guvern lucrează la o taxă de primă înmatriculare, care va fi percepută ca taxă de poluare, în cadrul preluării mandatului de ministru al Mediului de către Costel Alexe.

Noua taxă de înmatriculare va fi astfel plătită de toţi românii care îşi vor înmatricula pentru prima dată maşinile second-hand şi care poluează.

Totuşi, premierul a explicat că noua taxă va respecta regulile impuse de Comisia Europeană pentru a evita situaţia din anii trecuţ.

Atunci, românii au câştigat în instanţă sumele de bani achitate drept taxă de înmatriculare.

Taxă de primă înmatriculare, anunţată de noul Guvern

"Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european.

Taxele indirecte trebuie să respecte normele UE.

Aceasta este taxă indirectă. Ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun şi, repet, când vom ajunge la o formulă care să fie acceptată la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa", a declarat Ludovic Orban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și