În urma situaţiilor semnalate cu privire la înşelăciunile care au avut loc prin preluarea unor expedieri de către pretinşi curieri ai societăţii Urgent Cargus, compania de curierat a le solicită tuturor celor care doresc sa expedieze un colet (plic) prin intermediul Societăţii Urgent Cargus SA, sa efectueze comanda de preluare prin apelarea Contact Center-ului Urgent Cargus, la numerele de telefon 021-9330 (Bucureşti) sau 021-9282 (Provincie) sau online, pe website-ul www.urgentcargus.ro.

În acest fel, persoanele interesate pot obţine pe loc înregistrarea comenzii şi pot urmări traseul expedierii pe tot parcursul acesteia de la preluare si pana la livrare.

”Curierii societăţii Urgent Cargus SA pot fi identificaţi pe loc, în momentul în care preiau o comanda, prin legitimaţie (purtata la vedere), prin echipamentul (uniformă) cu însemnele Urgent Cargus SA şi echipamentele electronice (scannere, imprimante mobile) pentru emiterea documentelor de transport sau al chitanţelor aferente”, menționează un comunicat al firmei de curierat.

Cum acţionează escrocii

Un bărbat care a fost păcălit de un curier fals a povestit pe grupul de Facebook ”Apple Stuff” cum a rămas fără un laptop.

”Am fost sunat de pe nr 0724005910 cu privire la un MacBook ce îl aveam de vânzare, domnul dorind sa ii facă și asigurare coletului am stabilit sa facă el comanda la curier şi respectiv sa plătească asigurarea acestuia, după câteva ore am fost sunat de către „un curier” de la nr de telefon 0761748697, acesta ulterior a sosit la mine echipat cu vesta ce avea logo Cargus, a ridicat coletul si mi-a lăsat o copie de pe comanda. Azi am sunat la Cargus, in sistem nu le apare comanda mea ci o altă comanda, nr curierului nu le este cunoscut, iar atât „curierul” cât si „cumpărătorul” au telefoanele închise. În concluzie mi-am luat teapa, rog pe oricine poate sa ma ajute cu găsirea indivizilor si a laptopului sa ma contacteze, ofer 500€. Nu îmi pasa dacă mai găsesc sau nu laptopul, pe ei ii vreau! Bunul în cauza este un MacBook 12 retina 2015, având SN: C02M04RGCN4”, a scris Bogdan Dumitru, pe grupul de Facebook ”Apple Stuff”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și