Joi, 14 aprilie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a ieși din țară ca pasageră într-un autocar a cărui destinație era Portugalia, Paula M., în vârstă de 32 de ani, din județul Buzău.

La controlul de frontieră, tânăra a prezentat o carte de identitate românească, poliţiştii de frontieră constatând că aceasta nu întrunea elementele de formă și de fond ale unui document autentic.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că datele înscrise erau aceleași cu cele reale, dar femeia deține o carte de identitate provizorie, care expirase în iulie 2012.

Paula M. a declarat că a primit cartea de identitate cu care s-a legitimat de la Valerica D., din județul Bacău, pasageră și ea în autocarul respectiv și cu care de altfel intenționa să călătorească până în Portugalia.

Ambele femei sunt cercetate pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și fals privind identitatea, iar Paula M. este cercetată şi pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi uz de fals.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și